Rămân la părerea că Băsescu e trecutul iar Antonescu nu poate fi viitorul în materie de politică la primul nivel.
O nelinişte perpetuă îl macină pe Crin, aproape alungându-i somnul: aceea că USL nu va trage pentru el la prezidenţiale. Este firească graba cu care încearcă să-şi adjudece Cotroceniul înainte să deconteze, şi el, odată cu partenerii de guvernare, nemulţumirile electoratului. Şi, cu toate astea, nu poţi să încerci un tur de forţă, aducându-l pe Traian Băsescu la Parlament, pentru a-i face o propunere neconstituţională, după care să ieşi public şi să declari arogant că "nu e nimic de negociat, pentru că, dacă vom lua o măsură, într-un cadru legal, nu este necesară opinia preşedintelui".
Nu pot să cred că Antonescu visează la încă o şarjă neconstituţională şi pompieristică în dealul Cotrocenilor, pentru a-l cuceri cu orice preţ. Asta ar fi chiar ultima. Vorba "trecutului": "Nu-i suficient să ai 70 la sută în Parlament, ci, pe viitor, să mai citeşti şi Constituţia". Şi dacă nu Antonescu, măcar un jurist, doi, care l-au pus pe om în situaţie. Păi, cum să organizezi alegeri simultane, europarlamentare şi prezidenţiale, când există deja un precedent în decizia CCR care a decis că nu e cuşer să amesteci două tipuri de alegeri - nici locale cu generale şi, pe cale de consecinţă, nici europarlamentarele cu prezidenţialele.
Ca să nu mai vorbim că nu poţi să mergi dumneata, fost preşedinte interimar, şi să-i spui preşedintelui în exerciţiu "acuma tu pleci că vreau să mă mut eu aici, că nu mai am răbdare, da?!". Trăim, totuşi, într-o ţară europeană, care mai are Constituţie şi legi. Iar legea spune că alegerile pentru preşedinte au loc în luna anterioară celei în care se încheie mandatul; adică în noiembrie 2014. Oricât ar vrea un candidat grăbit să modifice Constituţia, noile prevederi nu se pot aplica retroactiv.
Acuma, e drept că nici pret