Consumul zilnic al unei porţii de legume aşa-zis uscate îmbunătăţeşte parametrii diabetului de tip 2. Alimentele cu indice glicemic scăzut sunt recomandate de multă vreme diabeticilor, printre ele aflându-se fasolea, lintea şi mazărea, scrie passionsante.be.
O echipă ce cercetători canadieni de la St Michael's Hospital din Toronto a vrut să vadă în ce măsură un regim bogat în astfel de legume influenţează pozitiv şi direct parametrii glicemici.
Au fost alcătuite două grupe de pacienţi diabetici (de circa 60 de persoane fiecare), în cadrul unei cercetări care a durat trei luni. Primilor li s-a recomandat să mănânce zilnic o porţie de legume uscate (circa 200 g), iar celui de-al doilea grup, nu. Ultimii au avut totuşi o alimentaţie bogată în fibre.
Rezultatul arată că legumele aşa-zis uscate acţionează extrem de favorabil asupra echilibrului glicemic, autorii precizând că se înregistrează şi o scădere a riscului cardiovascular (ştiind că legumele respective au efect pozitiv asupra colesterolului şi tensiunii arteriale). Astfel, consumul de astfel de legume ar avea numai efecte bune pentru sănătate, încheie passionsante.be.
Consumul zilnic al unei porţii de legume aşa-zis uscate îmbunătăţeşte parametrii diabetului de tip 2. Alimentele cu indice glicemic scăzut sunt recomandate de multă vreme diabeticilor, printre ele aflându-se fasolea, lintea şi mazărea, scrie passionsante.be.
O echipă ce cercetători canadieni de la St Michael's Hospital din Toronto a vrut să vadă în ce măsură un regim bogat în astfel de legume influenţează pozitiv şi direct parametrii glicemici.
Au fost alcătuite două grupe de pacienţi diabetici (de circa 60 de persoane fiecare), în cadrul unei cercetări care a durat trei luni. Primilor li s-a recomandat să mănânce zilnic o porţie de legume uscate (circa 200 g), iar celui de-al doilea grup, nu