Judecătorul Cristi Danileţ, a cărui revocare din CSM a fost votată de 1.126 de magistraţi, a declarat, miercuri, că va contesta voinţa colegilor dacă motivele nu corespund legii, Plenul CSM urmând să se pronunţe în cazul întrunirii condiţiilor legale.
Cristi Danileţ a spus că în cursul zilei de miercuri Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost informat că el şi judecătoarea Alina Ghica au decis să-şi retragă candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM, întrucât în momentul de faţă este avansată o procedură de revocare a lor din Consiliu.
Danileţ a precizat că prin revocarea sa şi a Alinei Ghica decisă de adunările generale ale judecătorilor se pune în discuţie legitimitatea lor în CSM.
Judecătorul Cristi Danileţ a mai spus că miercuri s-a declanşat o altă procedură de alegere a vicepreşedintelui CSM şi urmează ca "un alt coleg necontestat" să-şi depună candidatura.
Danileţ a precizat că Secţia pentru judecători a CSM şi-a continuat şedinţele, fiind ales la fiecare dintre acestea câte un preşedinte ad hoc, pentru a nu exista un blocaj instituţional.
În ce priveşte transmiterea de către Judecătoria Râmnicu Vâlcea a unui centralizator cu voturile adunărilor generale de la judecătorii privind revocarea sa din funcţia de membru CSM, Danileţ a spus că va analiza motivarea instanţelor, pentru a vedea "prin ce acţiuni ale sale nu a îndeplinit corespunzător atribuţiile".
"Dacă motivele nu corespund legii, voi contesta voinţa colegilor, dacă ele corespund, atunci voi accepta voinţa lor", a spus Danileţ.
El a explicat şi procedura din CSM în urma primirii centralizatorului cu voturile de revocare. Danileţ a spus că Plenul CSM se va întruni în 15 zile de la primirea centralizatorului voturilor, pentru a primi toate documentele de la toate instanţele implicate, iar apoi va lua o hotărâre.
Judecătorul Cristi