Noi consilieri generali ai Capitalei și-ar putea lua adio de la o leafă în plus. Aghenția Națională de Integritate i-a avertizat că nu mai pot face parte din Consiliile de Administrație ale Spitalelor, pe motiv că ar fi incompatibili. Sursa: VLAD STĂNESCU
Numai că, aleșii generali nu cedează și spun că nu înțeleg de ce acum nu se pot numi consilieri în CA-uri, în timp ce în mandatul trecut al Consiliului General al Capitalei în Consiliiau fost și consilieri generali.
„Nu a fost numit nimeni din partea Consiliului, pentru că nu s-a lămurit problema cu ANI. Ar fi incompatibil să numim, dar o să se lămurească problema. Cei de la ANI spun că trebuie numiți, conform legii, persoane din afară, cu experiență”, a explicat, pentru EVZ, alesul general Cornel Pieptea.
Primăria Capitalei administrează 19 spitale din 2008. Pe lista unităţilor transferate în administrarea Primăriei Capitalei au fost incluse Spitalul Clinic “Sfânta Maria”, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Filantropia, Spitalul Universitar de Stomatologie “Dan Theodorescu”, Spitalul Clinic de Nefrologie “Carol Davila”, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic “I. Cantacuzino”, Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor, Centrul de Boli Rematismale “Ion Stoia”, Spitalul de Pneumoftiziologie “Sfântul Ştefan”, Spitalul Clinic Caritas, Spitalul Clinic “Nicolae Malaxa”, Spitalul Clinic de Copii “Victor Gomoiu”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Victor Babeş”, Spitalul Clinic Colţea, Spitalul de Bolnavi Cronici şi Geriatrie “Sfântul Luca”, Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice “Scarlat Longhin”, Spitalul Clinic “Th. Burghele” şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Panait Sârbu”.
Consilierii municipali au aprobat, la începutul lunii decembrie 2008, înfiinţarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti, precum şi organigrama acestei instituţii, ca