Hoţii care preferă să lucreze cu telefonul şi cu vorba bună au găsit o nouă metodă de făcut bani: o înşelăciune care îi face pe părinţii îngrijoraţi să scoată instantaneu banii din conturi pentru a-şi ajuta copiii aflaţi în necaz. Familii păcălite sau care să spună "NU" în ultima clipă s-au găsit şi în Bucureşti, dar şi în Suceava, Bacău, Galaţi, Brăila, Prahova, Braşov sau Constanţa. Popular, e numită metoda "Accidentul". Doi tineri au povestit pentru gândul prin ce au trecut familiile lor, care au fost la un pas să piardă sume mari de bani.
PLUS:O bătrână din Braşov a fost înşelată cu aproape 2.000 de euro din METODA "ACCIDENTUL"
PLUS:Noi cazuri de înşelăciune prin metoda "accidentul". Cum au fost păcălite ultimele două victime
PLUS: DECIZIA de ultimă oră care îi va afecta pe toţi ŞOFERII din România începând cu 1 februarie
Luni, poliţiştii din Bacău au prins o întreagă reţea care se ocupa cu această înşelăciune şi care era coordonată de doi deţinuţi, chiar din închisoare, prin telefon. Poliţiştii anchetează acum 20 de persoane care ar face parte din această reţea de hoţi care a păcălit mai multe familii din judeţul Bacău. Suma pe care aceştia reuşeau să o scoată de la o singură familie păcălită varia între2.000 şi 5.000 de euro.
Păcăleala este simplă şi nu necesită o documentare prea riguroasă din partea hoţilor. Sunt vizaţi părinţii mai în vârstă, cu copii plecaţi în străinătate sau care nu mai locuiesc cu ei şi se face de regulă prin telefonul fix.
O persoană telefonează părinţilor şi susţine că este avocatul fiului familiei respective. Uneori, pentru credibilitate, o altă persoană se dă drept fiul, care vorbeşte plângând sau neclar, apoi îl pasează la telefon pe avocat. În mod bizar, în cazurile de până acum nu au fost folosite drept momeală pentru părinţi şi fiicele.
Scenariul: fiul a fost implicat într-un accide