La nivelul judeţului Sibiu, Instituţia Prefectului, în colaborare cu Consiliul Judeţean Sibiu, a stabilit un plan de îmbunătăţire şi eficientizare a activităţilor desfăşurate de serviciile publice deconcentrate în sprjinul autorităţilor publice locale. Fiecărei instituţii în parte i s-a cerut un necesar de acţiuni sau de materiale de care are nevoie pentru a-si îmbunătăţi activitatea.
În domeniul siguranţei publice, propunerea venită din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu a fost ca şefii secţiilor de poliţie municipală, orăşenească, rurală şi comunală, să participe lunar la şedinţele consiliilor municipale, orăşeneşti şi comunale sau săteşti, urmând ca în funcţie de problematica identificată şi a solicitărilor autorităţilor locale să stabilească măsuri pentru fiecare problemă în parte.
Prefectul judeţului, Ovidiu Sitterli (foto), a declarat miercuri, 23 ianuarie, că obligaţia morală este cea care ar trebui să îi facă pe şefii de poliţie să ia contact direct cu problemele de siguranţă ale cetăţenilor.
„Trebuie ca lucrătorii inspectoratelor de poliţie să fie în mijlocul comunităţii, să aibă legătură nemijlocită cu comunităţile şi legătura aceasta numai în acest cadru se poate realiza. Nu există o obligativitate în sensul legii, dar eu spun că este o obligativitate morală a persoanelor respective să participe şi să ia contact nemijlocit. Este o propunere formulată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu, o propunere pe care dânşii au gândit-o, împreună cu Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Sibiu, pentru ca aceste probleme cu care se confruntă comunitatea să fie cunoscute nemijlocit şi de către aceste structuri de conducere. Numai aşa putem să scurtcircuităm circuitul documentelor şi a situaţiilor care se pot ivi”, a declarat prefectul judeţului Sibiul, Ovidiu Sitterli, în conferinţa de presă de miercuri