Dieta joaca un rol important în menţinerea sănătăţii inimii. Consumul unor alimente bogate în lipide duce, în timp, la acumularea de grăsimi pe pereţii arteriali. De aceea, nutriţioniştii ne recomandă să consumăm şi alimente care protejează inima. Iată câteva dintre acestea!
Usturoiul
Consumat crud, usturoiul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, întrucât are proprietatea de a dilata vasele de sânge, reduce riscul de apariţie a cheagurilor, ajută la scăderea colesterolului şi reduce conţinutul de zahăr din sânge.
Varza roşie
Varza roşie conţine antioxidanţi care luptă împotriva bolilor cardiovasculare şi a hipertensiunii arteriale. De asemenea, aceasta este bogată în vitaminele B şi C, betacaroten şi potasiu, necesare sănătăţii inimii.
Morcovii
Studiile arată că morcovii contribuie la scăderea colesterolului din sânge, însă doar dacă sunt consumaţi cât mai puţin preparat termic. În plus, aceştia conţin din plin vitaminele C şi E, caroten şi fibre, substanţe necesare pentru buna funcţionare a întregului organism.
Descoperă ce alte alimente contribuie la menţinerea sănătăţii inimii, pe clickpentrufemei.ro,