Meniul care va fi servit la banchetul organizat după gala de decernare a premiilor Oscar va include pizza vegetariană, salată de varză kale, tradiţionalul somon afumat şi ciocolată cu praf de aur, a anunţat celebrul chef Wolfgang Puck, citat de Reuters.
Dezvăluind meniul de anul acesta, Puck a mai spus că la banchet vor mai fi servite plăcintă cu pui şi trufe negre, mini-burgeri Kobe, salată de piersici, peşte cu sos Thai, salată de ton şi celebrele mini-Oscaruri din ciocolată presărate cu praf de aur.
Aproximativ 1.500 de oaspeţi sunt aşteptaţi la banchetul care va avea loc imediat după ceremonia organizată pe 24 februarie, printre aceştia numărându-se George Clooney, Steven Spielberg, Jennifer Lawrence şi Jessica Chastain.
Meniul creat de Puck conţine feluri de mâncare la fel de variate ca filmele nominalizate la Oscar, printre care se numără drame, comedii şi musicaluri.
Puck, care anul acesta se ocupă pentru a 19-a oară de banchetul Oscar, şi chef Matt Bencivenga vor servi circa 50 de feluri de mâncare, sub formă de aperitive, prezentate pe platouri micuţe. Meniul include feluri de mâncare chinezeşti, franţuzeşti, italiene, servite în localurile deţinute de Puck în Los Angeles.
Anul acesta, felurile vegetariene vor deţine supremaţia - pizza, salată kale cu anghinare la grătar şi salată de sfeclă cu nuci, printre altele.
300 de bucătari vor prepara acest meniu şi 650 de chelneri se vor ocupa de oaspeţi. Platourile vor fi aşezate pe măsuţe micuţe pentru a crea o atmosferă intimă. Piesele de rezistenţă ale sălii de banchet vor fi un candelabru luxos şi o uriaşă statuie Oscar aurită.
Pregătirea banchetului va începe cu câteva zile înainte de eveniment, cu feluri care pot fi preparate cu mult timp înainte, precum somonul afumat şi tortellini, dar majoritatea preparatelor vor fi gătite în ultimul minut.
Cea de-a 85-