Fostul primar al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, face precizări în privinţa clădirii Filarmonicii Satu Mare, ca urmare a acuzaţiilor făcute de primarul Dorel Coica. Edilul şef i-a acuzat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Ştefan Szabo, şi pe fostul primar al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, că se fac vinovaţi pentru pierderea sediului Filarmonicii Dinu Lipatti, care a fost vândută la pachet, împreună cu hotelul Dacia.
Către
Redacţia Gazeta de Nord-Vest Satu Mare
În virtutea dreptului la replică la acuzaţiile grave aduse la adresa mea de primarul Dorel Coica la conferinţa de presă din 21 ianuarie a.c., doresc să fac câteva precizări privind situaţia clădirii Complexului Dacia şi a Filarmonicii, precum şi despre implicarea autorităţii publice locale, precizări făcute în baza unor documente oficiale şi nu fabulaţii sau păreri, cu rugămintea de a le publica în ziarul Dvs.
1. Clădirea complexului Dacia, construită în anul 1902 de oraşul Satu Mare, a trecut în anul 1948 în proprietatea Statului Român prin Decretul de naţionalizare nr. 92/1948 iar în 1950 s-a dat în folosinţă la T.A.P.L. Satu Mare, apoi, din 1971, la Oficiul Judeţean de Turism Satu Mare.
2. Odată cu înfiinţarea S.C. Aurora S.A. în anul 1992, Complexul DACIA s-a înregistrat în patrimoniul acestuia, conform prevederilor Decretului-Lege nr. 15/1990, prin care s-a reglementat transformarea întreprinderilor socialiste de stat în societăţi comerciale. Mai târziu, în anul 1995, odată cu divizarea S.C. Aurora S.A., clădirea a trecut în patrimoniul S.C. Dacia S.A.
3. De menţionat că partea de clădire care s-a aflat în administrarea OJT Satu Mare şi care a trecut apoi , în mod legal (!) în proprietatea SC Aurora SA cuprindea : Unităţi de alimentaţie publică : Restaurant Dacia Satu Mare, Braseria Dacia Satu Mare, Cofetăria Dacia Satu Mare, Bar