O parte dintre inginerii cu funcţii vor fi trimişi în producţie. Este o măsură ce vizează „subţierea” aparatului TESA din CEO. Există probleme şi cu juriştii şi economiştii Complexului Energetic Oltenia, numărul lor fiind foarte mare în comparaţie cu necesităţile societăţii. Astfel, directorul companiei, Laurenţiu Ciurel, a declarat că numărul lor va fi diminuat simţitor: „Bine ar fi să mai aibă o calificare, pe lângă facultate… dacă nu, vor lucra în companie, în posturi potrivite pregătirii lor din liceu”, a declarat acesta. În prezent, în compania energetică lucrează nu mai puţin de 100 de jurişti.
Pe de altă parte, Laurenţiu Ciurel se află la prima contestaţie venită din partea Fondului Proprietatea, în calitatea de manager al CE Oltenia. Acesta spune că nemulţumirea reprezentanţilor Fondului nu are nicio acoperire. „S-au luat mai multe opinii juridice, înainte. Afirmaţia că acest Consiliu de Supraveghere nu putea valida funcţia pentru care am fost selectat, fiindcă este provizoriu, nu stă în picioare. Dacă ar fi cum spun cei de la FP, ar însemna ca toate deciziile luate până acum de Consiliul de Supraveghere nu sunt valabile, fapt ce e aberant”, spune acesta.
Variante
În privinţa celor patru directori care au primit doar un mandat pentru două luni în Directorat, există varianta ca firma de recrutare angajată de ministerul Economiei să-şi extindă contractul şi să recruteze noii membri. Există, de asemenea, şi varianta numirii celorlalţi patru membri ai Directoratului, prin decizia managerului CEO. Cei care au primit mandat scurt sunt Marian Motocu, Daniel Pităroiu, Vasile Ogârlaci şi Ion Petroniu.
O parte dintre inginerii cu funcţii vor fi trimişi în producţie. Este o măsură ce vizează „subţierea” aparatului TESA din CEO. Există probleme şi cu juriştii şi economiştii Complexului Energetic Oltenia, numărul lor fiind foarte