Ansamblul cultural de cinci clădiri deservite de un parking subteran, plănuit pe B-dul 21 Decembrie 1989, este evaluat la 70 de milioane de euro, a confirmat pentru ZIUA de CLUJ arhitectul Viorel Hurduc, cel care coordonează echipa de proiectare.
Administraţia locală va căuta un partener privat pentru a demara proiectul Centrulului Cultural Transilvania. Proiectanţii de la Vaal Arhitectură vor preda primăriei studiul de fezabilitate săptămâna următoare. Primarul Emil Boc a afirmat că administraţia va concentra un buget multianual pentru a susţine proiectul şi că nu se pune problema să nu existe fonduri publice pentru susţinerea acestuia.
Studiul de fezabilitate pentru Centrul Cultural Transilvania (CCT) va fi predat Primăriei la începutul săptămânii următoare, spun proiectanţii de la Vaal Arhitectură, cei care se ocupă de contract. Arhitectul Viorel Hurduc, cel care coordonează echipa de proiectare, a declarat luni pentru ZIUA de CLUJ că până la finalul săptămânii va fi închis studiul de fezabilitate. Per total, investiţia de realizare a CCT se cifrează la 70 de milioane de euro. "Încă nu am valoarea pentru sala de concerte şi sediul Filarmonicii. Oricum există termene şi preţuri pentru fiecare componentă în parte a ansamblului", a explicat Hurduc. La prezentările publice, sala de concerte a fost evaluată de proiectanţi la aproximativ 15 milioane de euro.
Arhitectul şef al municipiului, Ligia Subţirică, a declarat că administraţia este curioasă în primul rând să vadă studiul de acustică şi caracteristicile sălii de concerte. "S-a făcut o colaborare cu Universitatea I. Mincu pentru că în România nu sunt specialişti care să facă studii de acustică. Ei sunt buni, însă suntem curioşi ce s-a reuşit", a menţionat Subţirică.
Edilul Emil Boc a declarat că, indiferent de valoarea investiţiei pentru Centrul Cultural Transilvania (CCT), care va include