Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să retragă licenţa postului de televiziune OTV, din cauza amenzilor primite în ultimii patru ani şi neachitate.
Vorbim despre o decizie care ar putea însemna finalul celei mai controversate televiziuni care a existat vreodată în România, învinovăţită de mulţi pentru tabloidizarea televiziunilor autohtone şi chiar pentru degradarea societăţii.
OTV a fost înfiinţată în anul 2000 de către Dan Diaconescu, care a închiriat un apartament în Piaţa Romană, şi-a încropit un studio şi a început să facă emisiuni interminabile în care nu s-a mai ţinut cont de nicio regulă. Diaconescu a hotărât, cu de la sine putere, că pe televizor totul este permis, de la mortul focalizat în sicriu şi crimele transformate în telenovele până la bătăi în direct şi escrocarea prin diverse metode a telespectatorilor. Şi totuşi, mulţi români au urmărit acest gen de televiziune. Unii pentru că se regăseau în ea, unii ca să se amuze, alţii ca să-şi alimenteze indignarea. OTV a făcut audienţă şi audienţa a atras atenţia celorlalte televiziuni.
Modelul televiziunii fără nicio regulă a ieşit din garsonieră şi a pătruns, încet-încet, în platourile generoase ale marilor posturi din România. Am ajuns, după 13 ani, în situaţia în care Antena 1, una dintre primele două televiziuni în ierarhia audienţei, difuzează, la orele cinei, imagini cu Cassandra, „viespea lui Ogică“, primind masaj erotic. Cândva, nu puteai vedea aşa ceva decât la OTV.
„OTV-ul a fost locomotiva dezastrului pentru România pentru că a atras şi celelalte televiziuni pe o spirală descendentă a răului, a încălcării regulilor şi a tabloidizării. În urmă cu câţiva ani am organizat o dezbatere tocmai pe această temă, în care am invitat editorii celor mai importante televiziuni din România. Unul dintre ei a recunoscut că se uitau încremeniţi cum OTV p