Mai multe spitale vor trece din subordinea Ministerului Transporturilor la Ministerul Sănătăţii, în 30 de zile de la publicarea Ordonanţei privind reorganizarea reţelei sanitare din subordinea Ministerului Transporturilor.
Proiectul de act normativ prevede transferul a 13 unităţi sanitare cu paturi din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Ministerului Sănătăţii, precum şi desfiinţarea Casei Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor Construcţiilor şi Turismului şi preluarea activităţii acesteia de către Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, respectiv de către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti sau de către casele de asigurări de sănătate judeţene, după caz.
Astfel, vor trece la MS spitalele clinice CFR din: Iaşi, Cluj Napoca, Timişoara, Ploieşti, Galaţi, Constanţa , Braşov, Paşcani, Simeria, Oradea, Craiova, Sibiu şi Drobeta Turnu Severin, informează „Mediafax”.
Ministerul Transporturilor va păstra doar două spitale: Spitalul Clinic Witting Bucureşti şi Spitalul CF 2 Bucureşti care vor rămâne în subordinea Ministerului Transporturilor. Desfiinţarea lor ar pune în pericol proiectele cu finanţare europeană aflate în derulare.
Mai mult decât atât, vor fi transferate atribuţiile şi competenţele Ministerului Transporturilor, rezultând din calitatea de ordonator principal de credite al unităţilor sanitare din reţeaua proprie, în subordinea Ministerului Sănătăţii.
Odată cu intrarea în vigoare a proiectului propus va avea loc transferul activităţii de medicină preventivă, avizare şi autorizare sanitară şi inspecţia sanitară de stat de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Sănătăţii.
Proiectul prevede şi asigurarea finanţării activităţii de asistenţă medicală şi psihologică pentru personalul din transporturi cu atribuţii în siguranţa circulaţiei şi a navigaţiei de la bugetul de st