Criza din presa scrisa mai face o victima. Conducerea trustului media care editeaza publicatiile “Flacara” a decis sa inchida revista cu acelasi nume care a aparut pentru prima oara in 1911. “A fost o decizie dureroasa, dictata de situatia dificila cu care se confrunta publicatiile din presa scrisa. Este totusi o performanta ca am reusit sa mentinem Flacara pe piata 22 de ani, dupa Revolutie. Au fost multe amintiri frumoase de-a lungul tuturor acestor ani, dar cea mai placuta ramane faptul ca am reusit sa aniversam 100 de ani de la aparitia revistei. Am fost foarte bucurosi ca am reusit sa aniversam acest lucru, acum doi ani. Nu va mai putea nimeni sa faca acest lucru. Poate la 200 de ani, cine va trai pe-atunci”, ne-a declarat George Arion, directorul general al companiei care a editat revista “Flacara”.
Odata cu inchiderea revistei au fost facute si cateva restructurari, in jur de sapte angajati fiind deja concediati, potrivit surselor noastre. Arion a mai spus pentru Reporter Virtual ca site-ul revistaflacara.ro nu se va inchide, chiar daca activitatea sa nu va mai fi la fel de intensa ca inainte. De asemenea, raman in continuare pe piata cele 25 de publicatii din zona de divertisment (Rebus, Rebus de buzunar, Rebusache, Integrame, Sudoku, etc.), cu revista Rebus lider de vanzari pe segmentul sau, in cadrul diviziei conduse de Alexandru Pasarin.
Flacara a aparut pentru prima oara pe 22 octombrie 1911, sub demunirea completa de “Flacara – literara, artistica, sociala”, avandu-l ca director fondator pe Constantin Banu. A devenit ulterior o revista de larga raspindire in anii dinaintea Primului Razboi Mondial, avand un rol important in miscarea literara si artistica a vremii. Din cauza conflagratiei, revista si-a incetat aparitia in noiembrie 1916. Pe 10 decembrie 1921 apare o noua serie, sub conducerea aceluiasi director, liberalul Constantin Banu. @N