"În primul rând vreau să le transmit părinţilor interesaţi de acest subiect că nu se fac schimbări în ceea ce priveşte clasa pregătitoare". Am tresărit plăcut impresionat când l-am auzit pe noul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, anunţând la Interviurile Gândul, că "nu se fac schimbări". Mi-am zis că, după atâţia negustori de piei de cloşcă perindaţi pe la şefia ministerului, Educaţia are, în sfârşit, un ministru care n-are ambiţia s-o reformeze cu orice chip. M-am bucurat că cineva a înţeles că profesorii, părinţii şi elevii au nevoie de o salutară perioadă de tihnă ca să-şi revină din furia novatoare a unor oameni mici care au ţinut neapărat să-şi lege numele de o reformă mare. Am sperat că, după câteva propuneri catastrofale şi umilitoare pentru dascăli, de la găini moţate, la plagiatori învederaţi, premierul Ponta a avut într-un final mână bună, găsind pentru acest adevărat Minister al Viitorului un titular cinstit şi modest care, neavând pretenţia să facă istorie, măcar nu va strica şi mai mult generaţiile ce vin.
N-a apucat ministrul Pricopie să anunţe liniştea sistemului, că tânărul şi neliniştitul premier Victor Ponta a schimbat foaia: "Mie mi se pare o greşeală". Ce i se pare o greşeală? Clasa pregătitoare la şcoală. Trebuie mutată la grădiniţă. De ce? Nu ştim sigur. Dar generos şi democrat premierul Ponta le spune părinţilor că pot să aleagă: cine vrea la şcoală se duce la şcoală, cine vrea la grădiniţă se duce la grădiniţă.
Ca ziarist, ca fost profesor şi ca părinte care a studiat problema, îi pot spune premierului "Misepare" câteva lucruri:
1. Nu-i poţi pune pe părinţi să aleagă. Clasa pregătitoare nu este opţională: dacă vrei o faci, dacă nu vrei nu o faci. Dacă l-ar fi rugat pe ministrul Educaţiei să-i explice legea, ar fi aflat că există un motiv pentru care clasa pregătitoare este trecută la şcoală: prezenţa. Copiii învaţă