Direcţiile judeţene ale Finanţelor Publice organizează în următoarele două săptămâni şapte licitaţii pentru vânzarea de bunuri devenit proprietate a statului. Preţurile de pornire în licitaţii sunt mai mici decât cele de pe piaţă. „Adevărul” vă prezintă oferta Fiscului, dar şi care sunt paşii de parcurs pentru a participa la licitaţii.
La Galaţi, Direcţia Generală a Finanţelor Publice organizează pe 29 ianuarie o licitaţie de vânzare a 800 de tone de deşeuri metalice la un preţ de 850 de lei/tonă. Bunurile au devenit proprietatea statului din ranfluarea apavei navei Slatina.
La Giurgiu, Fiscul scoate la licitaţie barcă cu motor Yamaha 66M-D1, cu pornire electric, la un preţ de pornire de 1.500 de lei, dar şi un autoturism marca Opel Astra, anul de fabricaţie 1993, cu o capacitate cilindrică de 1.600 de centimetri cubi, la un preţ de pornire de 950 de lei.
În Timiş, un teren intravilan situate în Lugoj, cu o suprafaţă de 532 de metri pătraţi, are un preţ de pornire de 6.200 de lei, iar un teren arabil din extravilanul localităţii Bucovat, cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, este vândut începând cu 13.200 de lei. Tot aici, o casă cu teren situată în comuna Pesac din Timiş, cu o suprafaţă de 719 metri pătraţi, este licitată începând cu 38.316 lei.
În Ilfov, Fiscul organizează mâine o licitaţie prin care încearcă să vândă mai multe autoturisme. De exemplu, un autoturism marca BMW, cu o capacitate de 1.796 de centimetri cubi, cu un grad de uzură de 85, este licitat de la 486,75 lei.
La licitaţia publică pot participa atât persoanele fizice , cât şi juridice, cu următoarele condiţii:
- înscrierea la licitaţie pe baza unei cereri.
- plata unei garanţii de participare la licitaţie , reprezentând 10% din valoarea de pornire la licitaţie.
- împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe