Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că se aştepta de la noul guvern la o abordare diferită în ceea ce priveşte sectorul bugetar, faţă de guvernele anterioare.
„Am aşteptat să apară o viziune, dacă nu revoluţionară, măcar puţin diferită faţă de cea dinainte în domeniul salarizării bugetarilor şi angajării. Nu vreau să spun că e bine sau rău, pot doar să constat că abordarea este copy – paste cu ce am avut înainte. Nu se angajează, dacă pleacă şapte angajăm unul, nu se indexează salariile, nu se pot da stimulente, tichete. Măcar se putea merge pe o abordare: statul nu are bani – treaba lui, dar cine are bani, de exemplu municipiul Sibiu, poate să stimuleze angajaţii într-un cuantum mic, că doar este vorba de ceva simbolic sau poate să angajeze până la un maxim de X posturi. Ori această abordare este identică cu cea din guvernele Boc şi atunci lumea întreabă unde e noutatea”, a declarat joi, primarul Sibiului.
Potrivit acestuia, în ultimul timp au plecat angajaţi din aproape toate serviciile primăriei şi „dacă mai stăm un pic aşa chiar devine greu de controlat situaţia”.
Acesta a adăugat că nu mai este niciun serviciu din primăria Sibiu care ar mai putea fi externalizat.
„Diversele guverne Boc au avut şi ele hobby-ul acela de a diminua pe administraţia locală corpul funcţionăresc din România. Noi am tot externalizat şi am tot scăzut numărul de angajaţi. Acum nu se mai poate, nu poţi să externalizezi direcţia fiscală sau serviciul juridic de exemplu”, a declarat primarul Sibiului.
Zece angajaţi ai primăriei au plecat din august până acum, numărul lor ajungând la 168.
Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că se aştepta de la noul guvern la o abordare diferită în ceea ce priveşte sectorul bugetar, faţă de guvernele anterioare.
„Am aşteptat să apară o viziun