In 2 februarie se da startul editiei 2013 a Six Nations. Cele sase natiuni pornesc intr-o lupta in care sunt puse in joc titlul, Marele Slem, Tripla Coroana, dar si un trofeu nedorit, "Lingura de Lemn". Desi faptic nu exista, Lingura de Lemn este un trofeu simbolic acordat ultimei clasate la sfarsitul competitiei. Acest obicei isi are originile la Universitatea din Cambridge, acolo unde trofeul revenea acelui student care obtinea cel mai mic punctaj la un concurs de matematica. Desi istoria nu a pastrat cu exactitate modul in care acest termen a intrat in lumea rugby-ului, cert este ca, o data cu aparitia Home Nations Championship, multi dintre studentii de la Cambridge au luat parte la competitie, asa explicandu-se intr-un fel folosirea termenului "Lingura de Lemn" in peisajul sportului cu balonul oval.
Una dintre cele mai vechi referiri la acest termen apare in South Wales Daily Post in anul 1894 facandu-se referire la faptul ca: "Irlanda si Tara Galilor s-au luptat pentru a evita Lingura de Lemn".
In 1983, cativa suporteri englezi, suparati de faptul ca "trandafirii" s-au ales la finalul editiei cu "Lingura de Lemn", au decis sa infiinteze o societate caritabila sub titulatura "Wooden Spoon Society". Initiativa lor a prins viata si astazi societatea caritabila se ocupa cu strangerea de fonduri pentru ajutorarea copiilor nevoiasi din Marea Britanie si Irlanda. In prezent, "Wooden Spoon Society" este recunoscuta oficial ca societate caritabila a rugby-ului britanic si irlandez, iar in 2011 cei 10.000 de voluntari ce activeaza in 40 de comitete regionale au reusit sa stranga o suma de 16 milioane de lire sterline de care au beneficiat aproximativ 500.000 de copii si tineri.
Din 2000, de cand a aparut Six Nations, trei natiuni s-au ales cu "Lingura de Lemn": Italia de noua ori, Scotia de trei ori si Tara Galilor o data. In intreaga