Ca în fiecare an, Mica Unire a fost sărbătorită la Stejarul Unirii. La eveniment au participat aproximativ 200 de persoane. Unirea a fost marcată și în unitățile de învățământ.
Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită, joi, așa cum este tradiția la Roman: la Stejarul Unirii, de pe strada Smirodava. Peste 200 de elevi și cadre didactice s-au adunat în fața scenei amenajate special pentru acest eveniment. Timp de o oră, circulația din zonă a fost deviată, pentru siguranța copiilor care au participat la activitate. Manifestarea a început la ora 9.30, cu intonarea imnurilor României și al municipiului Roman, urmată de scenete ale copiilor de la mai multe unități de învățământ din oraș. Elevii au recitat poezii și au interpretat roluri din scenete bine-cunoscute, în ciuda vremii nefavorabile și făcând față, uneori cu greu, emoțiilor specifice vârstei.
După mai bine de jumătate de oră de momente artistice, primarul municipiului Roman a ținut o alocuțiune în fața celor prezenți. “Dacă strămoșii noștri s-au zbătut, au dus greutățile și au făcut totul astfel încât, astăzi, să avem o țară mare, atunci putem și noi, astăzi, să înghețăm un pic de frig. Ne vom încălzi îndată, la Hora Unirii. Vreau să mulțumesc pentru participare tuturor celor care au venit și au sărbătorit înfăptuirea statului modern, România. Lecția pe care trebuie să o învățăm este aceea că unirea și solidaritatea sunt cele care pot să aducă liniștea, pacea și prosperitatea printre noi“, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.
Manifestarea s-a încheiat după ce toți cei prezenți s-au prins în Hora Unirii. Laurențiu Dan Leoreanu nu a putut pleca, însă, prea repede de la manifestare, fiindcă mai mulți copii și profesori au vrut să se fotografieze cu primarul municipiului Roman.
Stejarul de pe strada Smirodava, cunoscut sub numele de “Stejarul Unirii