Peste 50 de gorjence vor pleca luna viitoare la cules de căpşune în Spania. Femeile au participat la o selecţie organizată la Craiova şi au reuşit să obţină un contract de muncă pentru o perioadă de trei luni. Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, persoanele selectate nu aveau un loc de muncă în ţară, iar majoritatea mai lucraseră peste hotare, în agricultură. „Pentru selecţia de Craiova am emis 112 invitaţii, dintre persoanele respective aproximativ jumătate au fost selectate pentru a munci în Spania la cules de căpşune. Şi de această dată, au avut prioritate persoanele cu experienţă în agricultură, în mod special, cele care mai lucraseră în Spania”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. Acesta a mai precizat că cele mai multe persoane selectate de angajatorul spaniol au fost din Gorj.
Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă spun că majoritatea gorjenilor care muncesc peste hotare sunt serioşi şi disciplinaţi la locul de muncă, de multe fiind rechemaţi de către angajatori. Nu trebuie ignorat nici faptul că românii, în general, acceptă salarii mai mici decât spanioli sau persoanele de alte naţionalităţi.
Peste 50 de gorjence vor pleca luna viitoare la cules de căpşune în Spania. Femeile au participat la o selecţie organizată la Craiova şi au reuşit să obţină un contract de muncă pentru o perioadă de trei luni. Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, persoanele selectate nu aveau un loc de muncă în ţară, iar majoritatea mai lucraseră peste hotare, în agricultură. „Pentru selecţia de Craiova am emis 112 invitaţii, dintre persoanele respective aproximativ jumătate au fost selectate pentru a munci în Spania la cules de căpşune. Şi de această dată, au avut prioritate persoanele cu experienţă în agricultură, în mod special, cele care