Trei români, originari din Tulcea, sunt principalii suspecţi în «jaful secolului», lovitură care a lăsat Muzeul Kunsthal din Rotterdam (Olanda) fără mai multe opere de artă de excepţie Trei români, originari din Tulcea, sunt principalii suspecţi în «jaful secolului», lovitură care a lăsat Muzeul Kunsthal din Rotterdam (Olanda) fără mai multe opere de artă de excepţie
Românii arestaţi pentru că ar fi pus la cale “jaful secolului” de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, Olanda, de unde au furat tablouri celebre în valoare de 300 de milioane de euro, l-au luat pe “NU” în braţe şi nu recunosc nimic. Indivizii din Tulcea, spărgători cunoscuţi, au dat lovitura, spun anchetatorii, după ce un miliardar misterios i-ar fi angajat pentru a pune mâna pe operele de artă.
Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru, cei trei români care simt strânsoarea rece a cătuşelor, au dat spargerea în mai puţin de două minute. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam (Olanda) nu au putut oferi judiciariştilor olandezi prea multe dovezi despre bandiţi. Pe înregistrări se văd doar două siluete care dispar în noapte având asupra lor, cel mai probabil, tablourile valoroase. Numai că, ulterior, pe alte camere video aflate în afara muzeului au apărut, în mai multe rânduri, spărgătorii din Tulcea, semn că aceştia au filat locul înainte de “jaful secolului”.
Poliţiştii români care au pornit pe urmele bandiţilor spun că Bitu, Darie şi Dogaru ar fi luat tablourile semnate de pictori celebri la cererea unui bogătaş care şi-a dorit să le aibă şi care i-ar fi recompensat pe spărgătorii români cu câteva sute de mii de euro. În acest moment, oficialii români se feresc să dea detalii din anchetă. Unele surse din rândul anchetatorilor spun că operele de artă, aduse pentru scurt timp în România, ar fi fost deja scoase din ţară.
Cel puţin 150 de