Judecătorii instanței supreme au decis arestarea preventivă pentru 29 de zile de la data încarcerării a procurorului acuzat că a luat mită un teren, un televizor și două excursii în Statele Unite.
Judecătorii supremi au rămas ieri în pronunțare pe cererea DNA de arestare preventivă după ce Curtea de Apel a decis în urmă cu câteva zile ca magistratul să fie cercetat în libertate. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează acte de urmărire penală față de Tomiță Neagu, fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale). În aceeași cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de învinuiții Olimpia neagu, soția primului menționat, Ovidiu Szasz și Adrian Zamfirachi, avocat suspendat la Baroul București, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită.
Teren de 170.000 de euro plătit de primarul din Jilava
Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori au rezultat că în perioada 2009-2010, inculpatul Neagu Tomiță Ionuț, în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, cu complicitatea lui Zamfirachi Adrian Richartt și Szasz Ovidiu, a pretins, acceptat și primit de la un denunțător, cu titlu de mită, bani și bunuri, pentru ca, în schimb, să fie soluționate favorabil denunțătorului, dosarele aflate în lucru la unitatea de parchet condusă de procuror. În aceste dosare, denunțătorul era fie cercetat în calitatea sa de primar, fie erau formate ca urmare a unor plângeri penale ale acestuia împotriva altor persoane.
Bani contra soluții favorabile
Concret, în aprilie 2009, inculpatul Neagu Tomiță Ionuț a pretins și primit, de la un denunțător, prin intermed