Locuinţele din zona Tei din Capitală sunt vizate atât de studenţi, datorită Facultăţii de Construcţii, aflată în apropiere, cât şi de angajaţii marilor companii şi de oamenii de afaceri, care sunt potenţiali clienţi pentru ansamblurile rezidenţiale din zonă, a declarat Iuliana Dragomir, broker imobiliar Casa TransImob.
Diferenţele de preţ dintre locuinţele vechi şi cele noi sunt destul de mari, şi asta în primul rând din pricina suprafeţelor, apartamentele noi fiind mult mai spaţioase. "În zonă găsim de la garsoniere şi apartamente cu două camere confort doi până la ansambluri cu apartamente de sute de mii de euro şi vile. Şi tot aici sunt de vânzare case bătrâneşti care au o fâşie de teren şi preţuri ce pornesc de la 60.000 euro şi pot ajunge la 100.000 euro, în funcţie de suprafaţa terenului", au declarat, într-un comunicat, reprezentanţii Imopedia.ro. Cele mai cunoscute ansambluri rezidenţiale noi din zona Tei sunt: Emerald Residence, Estia Residence şi Lacul Tei 31-33.
"Mai sunt multe imobile de mici dimensiuni, de maximum patru etaje, acestea se vând cel mai bine. Sunt blocuri înalte pe marile bulevarde şi pe străzile principale, însă între careurile de blocuri sunt foarte multe case şi pe unde s-a găsit o bucată de teren, unde a fost o casă veche a fost demolată şi s-a construit un bloc cu trei-patru etaje", explică Daniel Dobre, managing partner City Dreams Realty.
Majoritatea celor care îşi caută locuinţe în zona Tei sunt interesaţi de apartamentele cu două şi trei camere, indiferent dacă sunt noi sau vechi. "Cât priveşte preferinţele celor care sunt interesaţi de achiziţia unei locuinţe în cartierul Tei, pot spune că aproape jumătate dintre vizitatorii noştri caută apartamente cu două şi trei camere, indiferent că sunt vechi sau noi. Din datele portalului mai reiese că doar 10% dintre bucureşteni ar dori să achiziţioneze o garsonieră în