Elevii şi profesorii Colegiului Naţional „Unirea“ din Focşani au avut, ieri, un dublu motiv de sărbătoare. Sub genericul „Istoria CNU: Transformări cu tradiţii asumate şi tradiţii generate“, „uniriştii“ au marcat împlinirea a 147 de ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ şi totodată împlinirea a 154 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.
Ieri, sub genericul „Ceremonia Ceaiului“, elevii au fost invitaţi la o lecţie inedită despre tradiţia ceaiului în China, într-un ambient specific. Elevii au prezentat practic această tradiţie, pentru care China este celebră în lume, dar s-au şi delectat cu un ceai negru chinezesc. „Activitatea a fost iniţiată de doamna Aneta Popa, de aproximativ 2 ani. Cum clasa dumneaei a terminat liceul, ne-am gândit să preluăm clasa a X-a F. Pe lângă faptul că se serbează «Unirea», noi serbăm acest eveniment şi prin alte activităţi care au legătură mai puţin cu «Unirea». La ceremonia ceaiului, elevii au învăţat să fie disciplinaţi, să fie liniştiţi şi să înveţe“, a precizat profesoara Irina Bicescu.
Activitatea a fost apreciată atât de elevi cât şi de cadre didactice, care au asistat la un adevărat spectacol, dedicat ceaiului şi Chinei. „Am învăţat foarte multe despre cultura Chinei şi este ceva nou pentru toată lumea. Colegii din liceu vin pentru că sunt încântaţi de decor, muzică şi costume. Această tradiţie, preluată de la japonezi, a fost dusă de chinezi la rang de artă. Muzica, mirosul îţi induc o stare de bine şi te fac să iubeşti mai mult această ţară”, a precizat Ana Maria Raiu, elevă în clasa a X-a F.
Tot ieri, la Colegiul Naţional „Unirea“ a fost organizat un concurs pe teme culinare, intitulat „Talente culinare vrâncene“.
Elevii şi profesorii Colegiului Naţional „Unirea“ din Focşani au avut, ieri, un dublu motiv de sărbătoare. Sub genericul „Istoria