Operaţiunea de despăduchere a oamenilor străzii şi a Adăpostului de Noapte s-a derulat, ieri, cu succes. Cei peste 40 de beneficiari ai centrului au acceptat procedurile impuse, înţelegând că altfel nu mai pot convieţui în condiţii care să le asigure sănătatea.
Ieri dimineaţă, când au părăsit Adăpostul, toate efectele şi cazarmamentul au fost scoase şi duse la Punctul Termic nr. 43 unde au fost tratate cu soluţiile şi substanţele necesare. În acest timp s-a făcut dezinfecţia şi dezinsecţia Adăpostului şi tot cazarmamentul a fost înlocuit cu altul nou. „O asistentă medicală şi un agent dezinfector din cadrul DSP Vrancea s-au deplasat la Adăpost pentru a începe dezinsecţia. Ei au fost dotaţi cu toate soluţiile necesare împotriva scabiei, pediculozei, pentru a demara acţiunea”, a precizat medicul Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP Vrancea.
„Echipa de la Compartimentul de Control şi Prevenire al Infecţiilor Nosocomiale, coordonată de medicul Rodica Şoană, s-a deplasat la Adăpostul de Noapte cu toate materialele sanitare necesare, pentru a începe acţiunea de dezinsecţie. De asemenea, deseară (aseară – n.r.), când vor ajunge beneficiarii în centru, aceeaşi echipă se va deplasa pentru a-i deparazita. Mai mult, va fi prezent şi un medic dermatolog din cadrul Spitalului Judeţean, care îi va consulta pe beneficiari şi le va da tratament”, a declarat Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Judeţean.
Potrivit celor spuse de Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roşie Vrancea, având în vedere instalarea fenomenului de pediculoză şi scabie ca şi consecinţă a supraaglomerării, în baza protocolului încheiat la nivelul instituţiei Prefectului Vrancea, împreună cu DSP şi Spitalul Judeţean au fost luate o serie de măsuri printre care: consilierea beneficiarilor în vederea respectării procedurilor de deparazitare; eliberarea adăpostului de cazar