După sărbătorile de sfârșit și cele de început de an, se impunea o cură de detoxifiere, așa că acesta este, credem noi, adevăratul motiv al sesiunii extraordinare a Parlamentului României, din 22 ianuarie. Trecuți, la mustață, de apocalipsă, liberalii au luat acest fapt ca pe un semn divin, așa că au hotărât să devină mai buni… cu ei înșiși. Au avut, totuși, tăria de a renunța la propunerea destul de tentantă a lui Becali, de dizolvare a Agenției Naționale de Integritate, dar și la o imunitate lărgită, care ar fi dus restul populației la o sinucidere în masă. Întrucât oamenii lui Dan Diaconescu s-au retras din ședință, iar televiziunea lui nu mai emitea, parlamentarii s-au rezumat la discuții banale, cele ale liberalilor prahoveni fiind surprinse de reporterul nostru special la bufetul parlamentului.
Ion Luchian, președintele Comisiei pentru sănătate publică din Senat: Faceți niște analize și, dacă aveți probleme cu prostata, vă programez la cabinetul meu din Ploiești.
Nae Alexandri, vicepreședintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare: Filozofia mea de viață e să mă las purtat de val. Așa am ajuns prefect, director la Conpet şi aici, în parlament. Știe cineva meniul de la bufet?
Paul Dumbrăvanu, membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii: Vreau să inițiez un proiect de lege, în baza căreia să fie cercetați pentru corupție toți pensionarii din Malu Roșu care au votat cu Roberta, la alegerile astea! Cum, cola nu e gratis?
Grațiela Gavrilescu, vicepreședintă a Comisiei pentru sănătate şi familie: Prefer să fiu discretă. Apar o dată la patru ani prin colegiu, mă pup cu lumea și gata! Nici pe blog n-am mai scris. Dă-mi fasole, că nu m-apuc acum să țin regim! Ești nouă aici, nu?
Sorin Teju, membru în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare: Doamna Grațiela, vă dau io ni