In 2002, cand a fost interzis prima data OTV, Dan Diaconescu a avut o emisiune fulminanta de adio, in care l-a avertizat pe Adrian Nastase ca vor fi miscari de strada. Am sa fac proiectii video in pietele din marile orase, a spus Diaconescu, cu dezvaluiri despre afacerile guvernantilor, iar protestele vor obliga CNA sa ne dea din nou licenta. E drept, internetul aproape nu exista, televiziuni de stiri, nici atat, presa ”mainstream” il acuza, la unison. A facut o singura ”emisiune” stradala, in Romana, apoi a disparut din peisaj. A revenit, printr-o smecherie si nu fiindca ar fi speriat autoritatile.
Dupa ce s-a intors, s-a adaptat la piata cu o strategie care a fost rapid preluata de principalii concurenti, care au tabloidizat, la greu, cand au vazut ce succes are. Nu cred ca a urmarit o razbunare, dar a obtinut satisfactie, mandrindu-se, ulterior, ca a otevizat Romania. Scaderea de audienta din ultimii ani a fost consecinta pierderii luptei cu marile posturi, otevizate intre timp.
A fost intrarea in politica o alternativa la pensie sau la puscarie? Nici nu conteaza, cert este ca, aplicand aceeasi strategie pe care a folosit-o si la OTV, a reusit sa atinga in politica performante la fel de mari ca rating-ul ori share-ul de pe vremuri.
Inchiderea postului nu va scoate mii de oameni in strada, asa cum n-a facut-o in 2002. Nici nu-l va duce neaparat la castigarea alegerilor, mai ales ca scrutinul prezidential este departe. Fanii OTV oricum nu-l votau pe Ponta, basistii se bucura, fiindca se simt razbunati. Pana la alegeri, restul uita de OTV. Daca Diaconescu o sa castige puncte, nu va fi din postura de victima, ci din aceea de razbunator: pentru ca actuala guvernare nu a dat satisfactie, pe de o parte, si pe de alta fiindca PDL nu va deveni, in Opozitie, o alternativa credibila.
Cititi intreg editorialul pe DC NEWS