Societatea de salubrizare îşi doreşte un control mai bun asupra încasărilor din Sfântu Gheorghe.
Cetățenii din Sfântu Gheorghe vor trebui să încheie contracte individuale cu Tega, societatea dorind trecerea pe acest sistem pentru a avea un mai bun control asupra încasărilor. Începând din februarie și până în aprilie, agenții Tega vor bate din ușă în ușă pentru a încheia contractele cu proprietarii, astfel încât în cele din urmă să se renunțe la contractele cu asociațiile de proprietari.
Tarifele rămân neschimbate în Sfântu Gheorghe
Directorul Tega SA, Toth Birtán Csaba, a declarat că tarifele rămân neschimbate în Sfântu Gheorghe, iar oamenii vor putea plăti taxele de salubritate fie direct agenților Tega, fie prin bancă – în acest sens fiind nevoie de încheierea unei convenții cu banca unde are fiecare un cont, societatea de salubrizare aflându-se în relații cu foarte multe instituții bancare.
„Avem deja contracte încheiate cu 6.000 de persoane, urmează să încheiem cu restul de 29.000 de persoane care locuiesc la bloc. Odată încheiate contractele, datoriile vor fi mai ușor de urmărit și recuperat, prin instanță, căci noi, spre deosebire de cei de la Electrica sau de la Distrigaz, nu avem ce să sistăm”, a explicat Toth.
Potrivit acestuia, 7.000 de familii din Sfântu Gheorghe ar trebui acționate în instanță ca urmare a datoriilor pe care le au către societate. Restanțele oamenilor însumează o sumă destul de importantă, susține Toth, în sensul în care aceste sume sunt destul de mici pe fiecare apartament, însă foarte mari la nivel de oraș.
Societatea de salubrizare îşi doreşte un control mai bun asupra încasărilor din Sfântu Gheorghe.
Cetățenii din Sfântu Gheorghe vor trebui să încheie contracte individuale cu Tega, societatea dorind trecerea pe acest sistem pentru a avea un mai bun control asupra încasărilor. Începând din februar