Are 41 de ani, este de meserie inginer mecanic, iar de aproape o lună manageriază societatea Transurbis Zalău. De-a lungul carierei sale, a lucrat mai mult în mediul privat. În vara lui 2010 a devenit director tehnic al SC Citadin SRL, post la care a renunţat la finalul anului trecut, când s-a vacantat funcţia de director general al operatorului de transport în comun din municipiu.
Pentru acest post, a concurat de unul singur şi a obţinut peste 90 de puncte, din 100 posibile, atât la proba scrisă, cât şi la interviu. Deşi rezultatele obţinute la concurs i-au asigurat acest post, Ruzici s-a bucurat, în cursa pentru şefia Transurbisului, şi de sprijinul politic al liberalilor. PNL este, de altfel, cel mai bine reprezentat partid în Consiliul Local – unicul acţionar al societăţii de transport în comun.
Reporter: Ce v-a determinat să renunţaţi la postul pe care l-aţi avut la Citadin şi să preluaţi conducerea Transurbis?
Dan Ruzici: Perioada petrecută la Citadin a fost extrem de importantă pentru mine şi pot spune că experienţa acumulată acolo, dar şi în firmele în care am lucrat anterior, îmi va folosi şi la Transurbis. Funcţia de director al societăţii de transport în comun reprezintă un pas înainte, din punctul meu de vedere. Fiecare îşi doreşte să promoveze, iar eu am văzut în participarea la concursul pentru ocuparea acestei funcţii o oportunitate pentru parcursul meu profesional.
Rep.: În ce măsură faptul că sunteţi finul primarul Radu Căpîlnaşiu a influenţat venirea dumneavoastră în această funcţie?
D.R.: Este posibil să fi contat. Cred că primarul municipiului Zalău încearcă să-şi pună oamenii de încredere în astfel de funcţii.
Rep.: Cum aţi găsit societatea de transport în comun, din punct de vedere financiar, în momentul în care aţi devenit manager?
În momentul de faţă, SC Transurbis SA nu are datorii la bugetul de s