Cele mai multe dintre unitățile școlare și-au creat conturi pe rețelele de socializare, pentru a fi aproape de elevi și părinți.
Tot mai multe instituții preferă să folosească rețeaua de socializare Facebook pentru a fi în contact direct cu toți cei care sunt potențiali beneficiari ai informațiilor pe care le promovează. Școlile nu puteau lipsi de pe Facebook, cu atât mai mult cu cât elevii sunt printre cei mai constanți și mai frecvenți utilizatori ai rețelei. Așa că, în timp ce site-urile celor mai multe școli și licee din oraș sunt amorțite, ultimele actualizări fiind făcute chiar și cu luni în urmă, simpla accesare a conturilor de pe Facebook oferă imagini și informații proaspete despre școli, aproape în timp real.
“Dat fiind faptul că principala rețea de socializare a elevilor este Facebook, a fost aproape obligatoriu să apărem și ca instituție. Pur și simplu, vorbim «pe limba lor» și, în acest moment, modul principal de socializare al elevilor este Facebook-ul. Am avut, însă, surpriza să constatăm că și părinții ne-au contactat pe rețeaua de socializare. Este o modalitate utilă de a fi în contact direct cu toți cei implicați în activitățile noastre. În acest moment, site-ul nostru este în reconstrucție și am postat pe Facebook noua interfață, pentru a primi sugestii și aprecieri“, a spus profesoara Dana Păiuș, director adjunct al Colegiului Tehnic “Petru Poni”.
Deși nouă în acest context, Școala “Vasile Alecsandri” este una dintre cele mai active unități romașcane pe rețeaua de socializare. “Am inițiat, de curând, contul de Facebook, în preajma aniversării a 180 de ani de la înființarea școlii, din necesitatea de a lua legătura cu foști elevi, foști profesori, oameni care ar fi putut contribui la buna desfășurare a evenimentelor. Succesul a venit foarte repede. Dacă site-ul școlii este accesat de mult mai puține persoane – în gen