Şi comuna Seleuş face parte din scurta listă, cu doar zece comunităţi rurale arădene, care au câştigat finanţare europeană nerambursabilă de 2,5 milioane euro, pe Măsura 322. Scopul acestei finanţări este „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale“ şi se încadrează în Axa III – „Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale”.
Cristian Branc, primarul comunei Seleuş (cu satele Iermata şi Moroda) ne-a descris foarte pe scurt stadiul acestor lucrări precum şi a altora aflate în derulare, care au finanţări locale şi judeţene.
„La noi, lucrările finanţate prin bani europeni nerambursabili – Măsura 322, se apropie de final; vrem ca la sfârşitul lui martie să facem recepţia lor. Este vorba de unele drumuri precum: DC23 – a Iermatei (spre Moroda), o parte din străzile de interior din comună, reabilitarea Căminului Cultural din Moroda, reabilitarea Căminului Cultural din Seleuş, cu menţiunea că aici a fost amenajat şi un alt obiectiv al finanţării: Centrul after-school. Şi nu ne-am limitat doar la această finanţare; avem un al doilea proiect tot pentru drumuri – cu finanţare locală şi judeţeană şi la ora actuală mai avem şi un al treilea proiect, depus la CNI tot pentru drumuri. Prin toate aceste proiecte se va reuşi în final asfaltarea tuturor străzilor comunei, adică circa 21 kilometri, un lucru util şi necesar pentru dezvoltarea întregii zone“, explică primarul seleuşan. El s-a ghidat în aceste iniţiative pe ideea că „fiecare om trebuie să se simtă bine în locul unde trăieşte şi munceşte“. Ca să nu mai spunem că drumurile bune şi utilităţile atrag şi investitori serioşi.
Şi comuna Seleuş face parte din scurta listă, cu doar zece comunităţi rurale arădene, care au câştigat finanţare europeană nerambursabilă de 2,5 milioane euro,