Conducerea inspectoratului școlar s-a întâlnit cu directorii liceelor, pentru a stabili specializările la clasa a IX-a pentru viitorul an școlar.
Liceele tehnologice și-au împărțit între ele specializările la clasa a IX-a, pentru viitorul an școlar. Discuțiile, care au durat câteva ore, au fost contradictorii, dar constructive. “Nu toată lumea a plecat mulțumită de la întâlnire. Fiecare director ar vrea cât mai multe clase, dar a da unei școli mai multe clase decât a avut anul trecut ar însemna să luăm de la altă școală. Trebuie să ținem cont de respectarea proporției dintre învățământul tehnic și cel teoretic, de rezultatele obținute de fiecare școală, de numărul de elevi, de respectarea condițiilor impuse de derularea unor proiecte europene“, a spus inspectorul școlar general adjunct Gabriela Banu, care a coordonat definitivarea planului de școlarizare.
Pentru viitorul an școlar, niciunul dintre liceele nemțene nu vine cu vreo noutate pentru elevi în ceea ce privește specializările oferite. Aceasta și din cauza procedurii greoaie și costisitoare de acreditare, dar și pentru că unele sunt obligate să-și păstreze specializările încă mulți ani, întrucât au beneficiat de modernizări prin proiecte PHARE. Potrivit unui document elaborat de Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic, se află în această postură Liceul “Mihail Sadovenu” Borca (trebuie să organizeze cel puțin o clasă pentru calificările pădurar și tâmplar universal), Liceul “Ion Ionescu de la Brad” Horia (clase de agricultor culturi de câmp și zootehnist), Colegiul Tehnic “Miron Costin” Roman (clase de lucrător hotelier și electromecanic), Colegiul Tehnic “Petru Poni” Roman (clase de operator ceramică fină și instalator instalații tehnice și de gaze) și Liceul Teoretic Roznov (clase de zugrav-vopsitor-ipsosar și tâmplar universal), până în 2017.
A