Primarul Sibiului Klaus Iohannis a declarat, joi, că se aştepta ca odată e USL a ajuns la putere, judeţul Sibiu să primească mai mulţi bani de la bugetul de stat, având în vedere că şi acesta este condus tot de USL.
„Probabil aşa se vede judeţul Sibiu de acolo unde se face bugetul. E un lucru interesant: până ce a fost domnul Bottesch la Consiliul Judeţean, timp de opt ani, au fost în fiecare an voci care au susţinut: Forumul German nu e nici cu puterea nici cu opoziţia, de-aia nu primim bani, dacă ar fi şi dacă n-ar fi. Iată că este USL şi în loc să avem o creştere, avem o reducere. (…) Eu sincer m-am aşteptat să creştem în ierarhie, nu să scădem şi probabil cei care au votat cum au votat au aşteptat acelaşi lucru”, a declarat, joi, în conferinţă de presă, Klaus Iohannis.
Potrivit acestuia, municipiul Sibiu este puţin afectat de uşoara scădere a banilor de bugetul de stat, ce situează judeţul undeva tot în coada clasamentului. O parte din bani provin din cotele defalcate din TVA care se împart de către Finanţele Publice „după o cheie prestabilită”. Aici alocarea a crescut cu 13 la sută şi probabil şi Sibiul va primi tot cu atât mai mult, în mare parte pentru drepturile câştigate în instanţă de profesori.
În ceea ce priveşte sumele pentru echilibrarea bugetului, acestea sunt simbolice, iar reducerea lor afectează mai mult imaginea.
„Noi în niciun an nu am primit sume importante pentru echilibrarea bugetelui, cam un milion de lei, sumă mai degrabă simbolică cu sau fără milionul acela – diferenţa nu este foarte mare. Asta nu înseamnă că nu ne-ar trebui milionul acela. Dacă bugetul judeţului primeşte cu 4 la sută mai puţin înseamnă că în mod normal nu ar trebui să primim un milion ci ceva mai puţin. Efectul este irelevant pentru noi. Este relevant mai degrabă pentru imagine”, a comentat Iohannis.
Primarul Sibiului