Editeză şi tipăresc cărţi, croiesc veşminte bisericeşti pe care le vând apoi în magazinele deschise în diverse judeţe ale ţării. Cu ajutorul acestor afaceri, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului îşi completeze veniturile.
Feţele bisericeşti se pricep la afaceri. O dovedesc cei de la Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, care scot bani din diverse activităţi, printre care tipărirea de cărţi sau croirea de haine bisericeşti. Potrivit preotului Bogdan Ivanov, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei, anul trecut au investit în tipărirea de cărţi suma de 60.000 de lei, iar profitul de pe urma vânzărilor a fost de 220.000. Adică de de aproape patru ori mai mult.
Arhiepiscopia mai are şi alte surse de venit. De exemplu, Centrul de pelerinaj Renaşterea, unde se vând pachete turistice. Pentru o călătorie în Ţara Sfântă, oamenii plătesc aproape 670 de euro. Centrul funcţionează ca o agenţie de turism, şi scoate la vânzare pachete turistice atât interne cât şi externe.
Atelierele de croitorie aduc şi ele sume importante de bani în conturile arhiepiscopiei. Un astfel de atelier funcţionează şi la Cluj, în curtea sediului Arhiepiscopei. Atelierele de croitorie se găsesc, însă, şi la mănăstiri. Aici sunt croite haine bisericeşti, iar preţul de vânzare nu este deloc mic. Pentru un veşmâmt preoţesc, de exemplu, cei care îl comandă plătesc între 800 şi 2.000 de lei. "Avem şi materiale greceşti, avem şi româneşti, au început şi la noi unele firme să facă materiale foarte bune care pot fi comparate cu cele greceşti", spune unul dintre croitorii care lucrează la atelierul din Cluj, Flavius Hosu.
O altă sursă de venit o constituie magazinele bisericeşti. "În mare parte veniturile ni le asigurăm din producerea şi comercializarea de lumânări, la nivelul tuturor patriarhiilor. De asemenea avem o parte din terenurile pe care Arhiepiscopia le deţine", mai