Patronul e dispus să renunţe, în planul de reorganizare a societăţii, la 80 la sută din suma pe care o are de recuperat de la Rapid şi i-ar putea obliga şi pe creditorii mici, precum fotbaliştii, să piardă acelaşi procent.
Pe George Copos, insolvenţa l-a ajutat să scape de jucătorii pe care nu-i mai dorea, care cîştigau mult peste media salarială din Liga 1, şi continuă să-i folosească procedura aceasta.
O sursă din club explică modul în care patronul mai profită de situaţia în care a ajuns Grantul: "Copos va pretinde numai 20 la sută din banii pe care-i are de luat de la Rapid şi-i va obliga şi pe ceilalţi care mai au de luat să facă la fel, să renunţe şi ei la patru cincimi din sume!".
Cum poate face asta? Un avocat specializat în insolvenţă explică de ce Copos are posibilitatea aceasta: "Se cheamă renunţarea implicită, ascunsă, şi votul creditorului principal cîntăreşte mult. Se votează cînd se creează planul de reorganizare, iar creditorul cu cei mai mulţi bani de recuperat poate să renunţe la o parte din sume şi să-i determine şi pe ceilalţi creditori să piardă din banii pe care-i au de luat, ca parte din planul de reorganizare a societăţii. De obicei, la asta se recurge cînd creditorul ştie că n-ar avea cum să primească vreodată toată suma, nici măcar în timp".
Rapid îi datorează lui Copos în jur de 21 de milioane de euro, deci el s-ar alege cu 4,2 milioane de euro. Iar un fotbalist care aşteaptă 100.000 de euro ar încasa doar 20.000 de euro!
16 jucători au fost disponibilizaţi de la Rapid în iarna asta, după declanşarea procedurii de insolvenţă. Majoritatea se vor înscrie la masa credală, ca să recupereze salariile restante
Patronul e dispus să renunţe, în planul de reorganizare a societăţii, la 80 la sută din suma pe care o are de recuperat de la Rapid şi i-ar putea obliga şi pe creditorii mici, precum fotbaliştii, să piardă