* au participat cadre didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar
Ieri, în aula Universităţii "Constantin Brâncoveanu" a avut loc simpozionul aniversar "154 de ani de la Unirea Principatelor". Cuvântul de deschidere i-a aparţinut rectorului fondator al universităţii, prof. univ. dr. Alexandru Puiu, după care au avut intervenţii specialiştii. Prof. univ. dr. Ionel Cândea, directorul Muzeului Brăilei, a vorbit despre ziua de 24 ianuarie 1859 din perspectiva Brăilei, profesoara Alina Vlad de la Inspectoratul Şcolar a prezentat în alocuţiunea sa informaţii despre raportul dintre Cuza Vodă şi reforma privind secularizarea averilor bisericeşti, iar lect. univ. dr. Cristinel Munteanu, de la universitatea gazdă, a susţinut o comunicare pe tema semnificaţiei pierdute a cuvântului "român". Şeful secţiei Colecţii Speciale de la Biblioteca Judeţeană, Ion Volcu, a prezentat lucrarea "Reformele lui Alexandru Ioan Cuza - cadru modern de dezvoltare a ţării", iar lect. univ. dr. Valentin Popa, tot de la universitatea gazdă, a susţinut comunicarea "Un delegat exemplar al judeţului Brăila la Divanurile ad-hoc".
Evenimentul a fost organizat de Universitatea "Constantin Brâncoveanu" în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, Muzeul Brăilei şi Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati".
* au participat cadre didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar
Ieri, în aula Universităţii "Constantin Brâncoveanu" a avut loc simpozionul aniversar "154 de ani de la Unirea Principatelor". Cuvântul de deschidere i-a aparţinut rectorului fondator al universităţii, prof. univ. dr. Alexandru Puiu, după care au avut intervenţii specialiştii. Prof. univ. dr. Ionel Cândea, directorul Muzeului Brăilei, a vorbit despre ziua de 24 ianuarie 1859 din perspectiva Brăilei, profesoara Alina Vlad de la Inspectoratul Şcolar a prezentat în alocuţiunea sa infor