"Generalul" a fost primul handbalist al lumii care a pus la colecţie trei medalii de aur, în '61, '64 şi '70. Recordul i-a fost egalat de cei trei francezi 41 de ani mai târziu.
Spania - Slovenia şi Croaţia - Danemarca sunt cele două semifinale de la Campionatul Mondial.
Zaragoza a fost un oraş trist miercuri seară, judecând din două puncte de vedere. În primul rând, localnicii au avut o seară amară după ce echipa de fotbal a pierdut cu 4-0 la Sevilla şi a spus adio Cupei Spaniei. Şi mai dezamăgiţi au fost francezii, care şi-au luat adio de la un nou titlu mondial la handbal masculin. Ar fi fost aurul cu numărul 5! Câteva mii s-au aflat chiar în Sala "Principe Felipe" pentru a-şi susţine naţionala la "sfertul" cu Croaţia, pierdut cu 23-30. A fost o înfrângere urâtă pentru o naţiune care a dominat handbalul masculin mondial în ultimii 12 ani, cum poate o singură ţară a mai făcut-o în trecut, România în anii '60-'70.
La fel ca şi naţionala ţării noastre, la CM din 1978 (n.r. - locul 7 după două titluri mondiale), Franţa a avut o prestaţie sub aşteptări la turneul final din Spania, unde a evoluat tot din postură de dublă campioană mondială. Oamenii din prima linie de altădată, Omeyer, Dinart, Karabatic sau Fernandez, au părut că au ajuns la capătul puterilor şi n-au avut soluţii să stopeze o Croaţie avântată, care a renunţat la veteranul Ivano Balic.
"O echipă care să domine tot se face în câţiva ani"
Franţa a ajuns în Spania cu o trupă destul de uzată, în condiţiile în care a avut şase oameni trecuţi de 30 de ani. Pentru trei dintre componenţii echipei, Thierry Omeyer, Jerome Fernandez şi Didier Dinart, seara a fost şi mai tristă. Cei trei handbalişti de 35 ani au avut şansa de a obţine al patrulea titlu mondial din palmares, după cele adjudecate în 2001, 2009 şi 2011, dar conjunctura actuală nu a mai fost de partea lor. Şi