Cele 40 de milioane de euro câştigate în urma a trei participări în Liga Campionilor, dar şi exportul jucătorilor, au făcut din echipa ardeleană cea mai profi tabilă grupare din Liga I.
Într-un fotbal românesc sărac şi fără perspectivă, guvernat de insolvenţă şi faliment, echipa CFR Cluj face notă discordantă.
Ardelenii sunt pe cai mari din punct de vedere financiar şi respiră bunăstare. La aproape 11 ani după ce a preluat echipa din Gruia, Arpad Paszkany şi-a acoperit, în mare măsură, investiţiile de 100 de milioane de euro pe care le-a direcţionat către fotbal.
40 de milioane de euro din Liga Campionilor
Arpad Paszkany a preluat CFR-ul în 2002. Clubul se afla într-o situaţie deplorabilă şi se zbătea în tenebroasa divizie C. Paskany şi-a propus să ajungă în prima ligă în patru ani, iar obiectivul a fost atins în ediţia 2003-2004. Ardelenii au progresat în fiecare sezon în care au participat în Liga I, iar apogeul a fost atins în 2008, atunci când au realizat eventul.
Succesele au atras şi mulţi contestatari. Primul titlu a fost umbrit de suspiciunile legate de meciuri aranjate, dar şi de protecţia de care a beneficiat CFR-ul din partea arbitrilor. Acuzaţiile au curs şi la următoarele două victorii majore, titlurile din 2010 şi 2012. Succesele din campionat au fost dublate de participări în grupele Ligii Campionilor, iar acestea au adus „ceferiştilor” munţi de bani. 7,5, 18,5 şi 14 milioane de euro au adunat clujenii după ce au evoluat de trei ori în Ligă. Totalul de 40 de milioane le-a asigurat o situaţie reconfortantă în perioada de recesiune care a atins şi fotbalul. Cluburi mari ca Dinamo şi Rapid traversează o situaţie dramatică şi din cauza faptului că nu au evoluat niciodată în Champions League. Paradoxal, atunci când „câinii” şi giuleştenii atacau calificarea în grupele competiţiei, la începutul anilor 2000, „feroviarii” e