Patriarhia Română a lansat recentsite-ul Atelierelepatriarhiei, un magazin virtual unde se vând obiecte de cult ortodoxe. De la icoane la racle din argint pentru moaştele sfinţilor, cruci patriarhale şi butoni, toate sunt disponibile pe site-ul Atelierele Patriarhiei. Călugării de la Mănăstirea Pasărea, Ţigăneşti şi Duminica Sf. Roman (Bucureşti), precum şi câţiva angajaţi laici, produc pentru magazinul virtual obiecte bisericeşti care costă de la câteva zeci de lei la câteva zeci de mii de lei.
Cele mai multe obiecte de cult ajung parohii şi eparhii, precum şi la magazinele cu obiecte religioase, a explicat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Constantin Stoica, pentru România Liberă. De asemenea, magazinul virtual al Bisericii Ortodoxe a primit şi comenzi din străinătate, de la parohiile româneşti, care vor obiecte de calitate, la un preţ bun.
Totuşi, a mai precizat părintele Stoica, fiind vorba de Biserică, nu trebuie să discutăm despre profit, întrucât banii obţinuţi prin comercializarea obiectelor bisericeşti sunt reinvestiţi în materia primă necesară pentru producerea obiectelor, iar surplusul merge către opera socială şi educaţională a Bisericii.
"Atelierele Patriarhiei produc obiecte bisericeşti, mobilier bisericesc, racle, catapetesme care sunt, în primul rând, de interes pentru parohii şi eparhii. Există solicitări din partea parohiilor româneşti din străinătate, să cumpere de la Patriarhia Română obiecte bisericeşti, având în vedere şi calitatea deosebită a acestora sau, mai bine zis, raportul preţ-calitate, şi în mod firesc, având în vedere şi distanţa geografică, acestea pot fi şi vizionate prin intermediul internetului şi pot fi făcute comenzi online", a precizat părintele Constantin Stoica pentru România Liberă.
Obiectele sunt confecţionate, în mare parte, de călugări şi călugăriţe, dar şi de câţi