Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, spune, într-un interviu acordat Mediafax, că Televiziunea Română trebuie să plătească o sumă de 16,5 milioane de lei (3,8 milioane de euro) celor 635 de angajaţi care vor fi concediaţi, urmând ca, de la 1 martie, instituţia să intre într-un proces “de renaştere”.
TVR are în momentul de faţă o pierdere cumulată de circa 130.000.000 de euro, în timp ce datoriile fiscale acumulate de televiziunea publică la bugetul de stat sunt în cuantum de 65.000.000 de euro. Astfel, din luna februarie, TVR trebuie să plătească în fiecare lună la bugetul de stat în jur de 1.000.000 de euro, pentru a-şi achita datoriile.
De asemenea, în urma concedierilor colective, TVR trebuie să plătească salarii compensatorii care au fost bugetate la 16.500.000 de lei.
Pe de altă parte, Claudiu Săftoiu are planuri mari pentru Televiziunea Română. Astfel, TVR va accesa în luna februarie un credit operaţional, în valoare de până la 20.000.000 de euro, pentru refinanţarea datoriilor, dar şi pentru repornirea producţiei de televiziune, în jurul datei de 1 martie.
Printre planurile lui Săftoiu se numără şi dezvoltarea parteneriatului TVR News – Euronews, prin creşterea procentului de conţinut românesc pe TVR News, odată cu preluarea lucrărilor Parlamentului, dar şi prin operarea din nou în regim de breaking news.
De asemenea, conducerea TVR vrea să transforme TVR 3 într-un post dedicat zonelor rurale, “României profunde”, în care accentul să cadă pe zona agricolă. “În aşa fel încât TVR 3 să devină o expresie a dimensiunii rurale a României, în genul producţiei «Viaţa satului»”, spune Claudiu Săftoiu.
Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, spune, într-un interviu acordat Mediafax, că Televiziunea Română trebuie să plătească o sumă de 16,5 milioane de lei (3,8 milioane de euro) celor 635 de angajaţi ca