Surprinzator, dar se poate face pizza pe vatra la…. tigaie Tefal ! O pizza foarte rapida, maxim 10 minute si este gata. Incercati-o si veti fi foarte surprinsi de rezultat.
Ingrediente:
500 gr faina;
200 ml apa calduta;
7 gr drojdie uscata (1 pliculet);
2 linguri ulei;
1 lingurita zahar;
sare
Preparare:
1. Intr-un castron mai mare si adanc (poate fi si un lighean de plastic) punem faina, facem o gropita in mijloc si in ea punem drojdia, zaharul, uleiul si apa calduta;
2. Cand aluatul prinde consistenta punem si sarea, dar nu mai devreme, intrucat sarea nu trebuie sa intre in cotact direct cu drojdia inainte ca aceasta sa se dizolve;
3. Framantam aluatul pana se formeaza o bila elastica pe care o lasam apoi la crescut pentru 2 ore. Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 5 bucati si cu fiecare urmam aceeasi procedura pentru fiecare;
4. Intindem primul aluat dand forma tigaii – ne folosim de faina suplimentar dar incercam sa nu lasam surplus de faina pe aluatul intins;
5. Punem tigaia la incalzit, la foc mic, cu un capac care sa se potriveasca perfect cu tigaia. Cand capacul este fierbinte, punem aluatul si acoperim cu capacul. Cand incep sa se formeze bule deasupra aluatului inseamna ca il putem intoarce (dureaza 4 – 5 minute, in functie de grosimea aluatului). Putem verifica si intorcand aluatul si verificand sa prinda o culoare de facut;
6. Dupa ce am intors intindem pe aluat care este facuta deja (asa cum este, in tigaie) suc de rosii pe intreaga suprafata, inclusiv pe margini si adaugam ingredientele pregatite in prealabil (mie imi place sa folosesc masline, cascaval sau branza, kaizer sau pastrama de porc, rosii. Se poate folosi orice doriti. Puteti face pizza cu ton sau pizza vegetariana;
7. Acoperim cu capacul si lasam pana se intinde cascavalu