Soluţie de criză în învăţământul clujean. Două licee vor fi comasate, din toamnă, după ce clădirea în care funcţiona unul dintre ele a fost retrocedată Eparhiei Reformate. Decizia Inspectoratului Şcolar îi nemulţumeşte pe elevi.
Peste 300 de elevi vor fi nevoiţi, astfel, să se mute de la Grupului Şcolar de Protecţia Mediului, a cărui clădire a fost retrocedată, la Colegiul Tehnic "Anghel Saligny".
„Sunt mulţi elevi care, după zvonul că va trebui să plecăm de aici, ar vrea să se mute în alt liceu. Transportul până la cealată şcoală le încurcă acuma activităţile pe care le au după terminarea orelor”, spune un elev.
Şi profesorii vor fi afectaţi de comasarea celor două licee.
„Vor apărea nişte situaţii legate de alcătuirea catedrelor. La normare s-ar putea să avem cu o jumătate de normă mai puţin, dar fiecare coleg îşi poate găsi completare în alte şcoli”, a declarat Livia Ardelean, directorul Grupului Şcolar de Protecţia Mediului.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, spune că sunt deja foarte multe cazuri în care se plăteşte chirie pentru unităţile de învăţământ. „Aici avem alternativa de a comasa cele două şcoli, asta în condiţiile în care spaţiul este suficient şi profilele liceelor sunt asemănătoare”, a declarat Cuibus.
Directorul Colegiului Tehnic "Anghel Saligny" spune că este loc şi pentru cei 300 de elevi care vor veni de la cealaltă şcoală.
„Vom încăpea. Avem două corpuri de clădire şi vom face în aşa fel încât să intrăm toţi, ca să nu fie nevoie să venim în două schimburi”, a precizat Camelia Tanţău, directorul Colegiul Tehnic "Anghel Saligny".
38 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Cluj au fost retrocedate în ultimii ani foştilor proprietari. Dintre acestea, peste 20 au fost revendicate de Eparhia Reformată.