Scandalul celor şapte opere de artă furate de trei români dintr-un muzeu din oraşul olandez Rotterdam se extinde. Mai nou, numele celui mai mare creator de modă român, Cătălin Botezatu, este implicat în ceea ce Poliţia Română şi Interpolul consideră a fi cel mai mare furt de opere de artă din istorie.
Asistentul manager al creatorului de modă Cătălin Botezatu şi un cetăţean din Republica Moldova s-ar fi întâlnit cu un om de afaceri, Constantin Dinescu, pentru a-i propune să cumpere două dintre picturile dispărute. Cei doi i-ar fi propus acestuia să achiziţioneze un tablou de Matisse şi unul de Gaugain evaluate la 60 de milioane de euro. Dinescu s-ar fi arătat interesat de afacere, dar a cerut ajutorul unui expert care a ajuns la concluzia că cele două tablouri erau originale.
Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri a refuzat, însă, să cumpere tablourile întrucât se presupunea că aparţineau patrimoniului şi că ar fi fost furate. Informaţiile sunt inserate în motivarea deciziei date de reprezentanţii Judecătoriei Sectorului 5 la mandatul de arestare a celor trei hoţi români Eugen Darie, Radu Dogaru şi Mihai Alexandru Bitu. Mai mult, surse din rândul anchetatorilor spun că asistentul ar fi Petre Condrat, unul dintre manechinii preferaţi ai celebrului creator de modă.
"Nu ştiu despre ce este vorba. Nu am nici o legătură cu ce s-a întâmplat. Întreaga presă a sărit pe mine, când mai bine ar fi fost să ia legătura cu organele abilitate, respectiv Parchetul. E vorba despre imaginea mea, care are de suferit dacă numele meu este adus nejustificat în asemenea scandal. Dacă un cunoscut al meu sau un fost colaborator face ceva, nu înseamnă că eu am vreo vină sau sunt implicat. Repet, nu sunt implicat în asemenea acţiune", a declarat Cătălin Botezatu, pentru Mediafax.
Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru au fost