Un asistent al lui Cătălin Botezatu ar fi vrut să vândă în România două dintre cele şapte tablouri furate în octombrie 2012 de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, însă tranzacţia nu a mai avut loc întrucât expertul a văzut despre ce tablouri este vorba.
Creatorul de modă Cătălin Botezatu a negat, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, orice implicare a sa în cazul vânzării a două din cele şapte tablouri furate în octombrie 2012 de la muzeul Kunsthal din Rotterdam.
"Nu ştiu despre ce este vorba. Nu am nicio legătură cu ce s-a întâmplat şi nu am nicio legătură cu aşa ceva. Întreaga presă a sărit pe mine, când mai bine ar fi fost să ia legătura cu organele abilitate, respectiv Parchetul. Este vorba despre imaginea mea, care are de suferit dacă numele meu este adus nejustificat în asemenea scandal. Dacă un cunoscut al meu sau un fost colaborator face ceva, nu înseamnă că eu am vreo vină sau sunt implicat. Repet, nu sunt implicat în asemenea acţiune", a declarat Cătălin Botezatu pentru MEDIAFAX.
În motivarea deciziei Judecătoriei Sectorului 5 de arestare preventivă a celor trei români suspectaţi de furtul tablourilor de la muzeul Kunsthal din Rotterdam se arată că un asistent al lui Cătălin Botezatu, împreună cu un cetăţean moldovean, ar fi încercat să evalueze şi să vândă două tablouri unui evaluator pe nume Dinescu.
Potrivit anchetatorilor, cele două persoane i-ar fi prezentat tablourile lui Dinescu, iar după ce acesta le-ar fi evaluat şi ar fi constatat că sunt originale, a refuzat să le cumpere.
Evaluatorul a fost pus sub învinuire în acest dosar, au precizat anchetatorii, citaţi în motivarea instanţei.
Totodată, anchetatorii au arătat că cei trei bărbaţi arestaţi ar fi fost denunţaţi procurorilor de o fostă iubită a unuia dintre aceştia.
Conform sursei citate, există trei fotografii cu cei trei pe când vizitau muzeul Kunsthal