Tarta simpla de cartofi cu ciuperci este genul acela de rasfat care iti insenineaza ziua si noaptea. E un fel nazbatie culinara, pe care e greu sa o faci prima data si de care ramai indragostit fara leac, cata vreme o sa fie cartofi si ciuperci pe lume.
Cum se face tarta simpla de cartofi si ciuperci? Periculos de usor! Ai nevoie de 700 de grame de ciuperci si un kilogram de cartofi albi. Iti mai trebuie vreo 200 de grame de unt si patru-cinci catei de usturoi, sare si piper. Atat. Din aceste ingrediente, rezulta 6-8 portii.
Toaca ciupercile si caleste-le, cu sare si piper, in unt. Pastreaza o bucatica de unt si unge cu ea o tava rotunda cu pereti detasabili. Curata cartofii. Spala-i bine inainte sa-i cureti, pentru ca nu mai trebuie spalati dupa ce-i cureti.
Amidonul de pe cartofi ii lipeste si formeaza blatul acestei tarte. Taie cartofii in felii. Asaza un strat de cartofi in tava suprapunand feliile intre ele.
Incearca si supa crema de ciuperci
Ciupercile se lasa la calit pana scad binisor, dar nu complet. Pune usturoiul maruntit si amesteca. Pune ciupercile peste primul strat de cartofi fara sa pui sosul lasat. Asaza al doilea strat de cartofi si pune deasupra sosul lasat de ciuperci.
Coace toata nazbatia asta, dupa ce acoperi bine tava cu folie de aluminiu, la foc moale, 50-60 de minute. Ultimele 15 minute scoate folia sa prinda putina culoare.
Scoate tarta din tava cand s-a racorit putin. Tarta simpla de cartofi cu ciuperci este la fel de buna si rece si calda.
Tarta simpla de cartofi cu ciuperci este genul acela de rasfat care iti insenineaza ziua si noaptea. E un fel nazbatie culinara, pe care e greu sa o faci prima data si de care ramai indragostit fara leac, cata vreme o sa fie cartofi si ciuperci pe lume.
Cum se face tarta simpla de cartofi si ciuper