Pasiunea pentru ultimele tendinţe din modă caracterizează oraşul Tokio la fel ca şi restaurantele în care domnesc luxul şi apetitul pentru gustări rafinate. Este aproape imposibil să ţii pasul cu ritmul capitalei japoneze, reinventarea fiind activitatea favorită a locuitorilor săi.
Într-un articol publicat în versiunea online a cotidianului „The Guardian“, autorii prezintă un ghid de supravieţuire pentru oricine doreşte să cunoască Tokio. Frenezia cu care japonezele îşi schimbă garderoba şi se adaptează tendinţelor din modă este aproape imposibil de redat, consideră autorul. Cu toate acestea, există anumite triburi – sau „kei“ în japoneză – care au reuşit să se reinventeze şi să rămână în acelaşi timp loiale locului din care provin.
Mani kei pot fi găsiţi în Harakuju, districtul în centrul căruia se află strada Takeshita Dori, prima destinaţie pentru oricine este pasionat de modă.
Rollerii din Parcul Yoyogi
Preferă să li se spună „Roller - Zoku“ (Familia de Rolleri), iar activitatea lor principală este dansul. Se mişcă pe ritmuri clasice de rock’n’roll în după-amiezele de la sfârşitul săptămânii.
Ţinutele adaptate perioadei de timp căruia îi aduc astfel un tribut nu îi transformă în nişte apariţii ameninţătoare, dar se pare că nu oricine se poate alătura dansului lor.
Tocmai de aceea, privitorii preferă să urmărească spectacolul de la distanţă.
Dolly Key
La graniţa dintre districtele Harakuju şi Shibuya, se găseşte Grimoire, un magazin de piese vestimentare şi accesorii care este chiar nucleul mişcării Dolly Kei. Adepţii acestui curent vestimentar preferă să poarte catifea, au o pasiune pentru broderii şi mătase şi, din 2010 de când au început să îşi impună stilul vestimentar, au devenit o autoritate în lumea modei din Tokio.
Lolita Kei
Triburile japoneze care venerează zeul modei s