Un drum rapid, o centură ocolitoare şi două şosele de legătură. Toate ar trebui construite în judeţul Cluj, în următorii ani. Autorităţile locale şi judeţene dau dovadă de foarte multă imaginaţie atunci când vine vorba de făcut planuri pentru construcţia de noi şosele. La fapte, stăm însă mai prost. În ultimii doi ani nu a fost finalizat, în Cluj, niciun drum.
În ultimii doi ani, autorităţile au avansat nenumărate idei legate de drumurile de legătură ori centurile ocolitoare care ar trebui construite în judeţul Cluj. În 2012 ar fi trebuit să înceapă lucrările la un drum de piatră care să facă legătura între cartierul clujean Grigorescu şi comuna Floreşti.
Horia Șulea, primarul comunei Floreşti declara în noiembrie 2012 că „eu cred că lucrările vor începe săptămâna viitoare şi sunt lucrări care pot fi executate în această toamnă pentru că există multe poduri şi podeţe ce trebuie executate”, dar lucrările nu au început însă nici până astăzi.
În toamna anului trecut, Direcţia de Drumuri şi Poduri Cluj a avansat un alt proiect, care prevede construirea unui drum care să unească Autostrada Transilvania de centura Vâlcele - Apahida. „Suntem în faza în care împreună cu compania încercăm să găsim sursa de finanţare pentru acest drum. Deci va fi o bretea care va lega autostrada de Centura Vâlcele - Apahida. De la Comşeşti până la centură vor fi şase kilometri pe DN1”, declara Eugen Cecan, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj.
În urmă cu câteva zile, autorităţile locale au decis să includă în noul Plan Urbanistic General al Clujului o nouă centură, dar şi un drum rapid. „Primul proiect pe care îl susţin cu toată convingerea şi va avea susţinerea noastră vizează centura mică de la Floreşti la Cluj prin spatele Praktiker şi Polus şi care să ajungă la Valea Gârbăului”, declara în urmă cu câteva zile Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Na