Cuptorul cu microunde a implinit 46 de ani de cand a fost inventat. Azi se afla aproape prin toate bucatariile, dar nu mai este atat de mult folosit ca acum 10 ani.
Cu toate ca este condamnat pentru ca strica unele calitati ale alimentelor, cuptorul cu microunde a ramas in bucatarie si poate sa fie in continuare util, pentru ca are utilizari neasteptate.
Iata ce poti face, folosind cuptorul cu micounde, fara sa aduci prejudicii calitatii alimentelor tale, scrie Shine.
Indepartezi pielita rosiilor. Spala si cresteaza rosia, apoi pune rosiile in cuptorul cu microunde cu partea taiata in sus, vreme de doua minute. Pielita o sa poate sa fie usor indepartata.
Incalzeste prosoapele de baie. Pune prosopul de baie, impaturit, un minut in cuptor. O sa fie cald si moale.
Guma de mestecat lipita pe haine? Incinge o ceasca cu otet in cuptor. Apoi toarna otetul pe guma de mestecat lipita de haine. Aceasta dispare prin minune.
Te poate ajuta sa scapi de durerile menstruale. Pune intr-o punga de hartie boabe de fasole, sau boabe de linte sau orez, si pune-le in cuptorul cu microunde pentru trei-cinci minute. Pune punga intr-un prosop si asaz-o pe burta. Poti incalzi, la fel, sare pentru pus pe piept, cand tusesti.
Poti steriliza solul in care plantezi ierburi si plante. Pune pamantul in punga de hartie, in cuptor si coace-l doua minute. Bacteriile periculoase din pamant dispar.
Usuca ierburi aromate, fara sa le pierzi aroma. Cimbru si oregano proaspat pot fi perfect uscate in cuptorul cu microunde. Spala ierburile apoi pune-le in punga de hartie, la copt, 30 de secunde. La fel si patrunjelul, leusteanul si frunzele de telina.
Cea mai buna omleta cu sunca se face in cuptorul cu micounde. In plus, faci foarte putin miros. Amesteca doua oua batute putin cu doua linguri de lapte,