Transilvania Drift Race Editia I este o competitie sportiva ce are la baza intrecerea de masini in derapaje controlate, pe un anumit traseu delimitat cu viraje si linii drepte. Competitia sportiva este sprijinita de FRAS (Federatia Romana de Automobilism Sportiv).
In Romania acest tip de competitie a mai avut loc si in alte orase cum ar fi: Arad, Oradea, Pitesti, Targoviste, Suceava, Brasov etc.
Originar din Japonia, Drifting este un stil de pilotaj in care soferul se foloseste de acceleratie, frana, ambreiaj si directie pentru a induce intentionat masinii un caracter supravirator , cauzand pierderi de tractiune la rotile din spate in curbe, mentinand viteza si controlul masinii. Drifterii mentin controlul masinii pe viraje contravirand si obtinand unghiuri spectaculoase. In scurt timp, driftingul a evoluat intr-un sport de competitie. La nivelurile de sus gasim campionate ca D1 Grand Prix din Japonia, Prodrift in Europa, BDC in Regatul Unit, Formula-D in Statele Unite, King of Europe Drift Series in Europa, Drift Mania in Canada, NZ Drift Series in Noua Zeelanda si altele care au contribuit la dezvoltarea in continuare a sportului in intreaga lume intr-un legitim Motor Sport.
Competitiile de drift sunt evenimente spectaculoase atat pentru public cat si pentru piloti. Ca spectator, e marcant sa vezi doua masini care merg in paralel pe un circuit predefinit dar daca regulile concursului ar fi cunoscute si bine intelese, competitia ar putea insemna mai mult decat atat. In general o competitie de drift se desfasoara pe durata a doua zile. In functie de organizator, prima zi este destinata integral antrenamentelor sau antrenamentelor si calificarilor dar niciodata mai mult. A doua zi este destinata competitiei in sine, care in functie de organizator si numarul participantilor poate contine calificarile sau doar o ultima serie de antrenamente