În urmă cu aproape 13 ani, România era martora unei premiere medicale de excepţie: se făcea primul transplant de ficat. În 2000, profesorul Irinel Popescu îi salva viaţa Timeei Balogh, transplantându-i o bucată din ficatul mamei sale. Acum, Timea este o adolescentă obişnuită şi se crede norocoasă datorită acestui miracol. În urmă cu aproape 13 ani, România era martora unei premiere medicale de excepţie: se făcea primul transplant de ficat. În 2000, profesorul Irinel Popescu îi salva viaţa Timeei Balogh, transplantându-i o bucată din ficatul mamei sale. Acum, Timea este o adolescentă obişnuită şi se crede norocoasă datorită acestui miracol.
Disciplinată, exuberantă şi cu o personalitate aparte, Timea Balogh, din Hunedoara, consideră că s-a născut din nou acum 13 ani, când a primit o parte din ficatul mamei sale. Atunci nici nu putea să meargă. Acum, fata are planuri mari: vrea să devină designer, e pasionată de modă, de muzică şi de filme.
“Are un simţ estetic extraordinar.Ştie cum să combine hainele, culorile, aşa că orice pune pe ea îi vine foarte bine”, ne-a povestit Bella Balogh, tatăl copilei. Chiar dacă în continuare ia medicamente pentru ca ficatul transplantat să funcţioneze normal, Timea este mare iubitoare de mişcare. Adolescenta face parte dintr-un club de arcaşi, a învăţat să mânuiască arcul şi frecvent merge să exerseze în pădurile din judeţul Hunedoara.
Amintirile despre miracolul pe care l-a trăit la vârsta de doar un an sunt extrem de p u ţ i n e . Singur e l e momente care îi amintesc despre problema ei de sănătate sunt acelea în care îl vizitează la Bucureşti pe profesorul Irinel Popescu, o dată la trei luni, pentru a se asigura că totul este în regulă. De altfel, între medicul care a operat- o şi Timea există o relaţie deosebită. Fata îl consideră “naşul” său, iar ea este dovadamiracolului pe care doctorul l-a înfăptuit în anul 2000.